Matematik

Find siderne af en ligebenet trekant.

03. november 2013 af HeltLost (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hey. 
Jeg står og skal finde længderne på siderne a og b på den ligebenet trekant, som jeg vedhæftet. Kan virkelig ikke huske hvordan man gør, så håber i kan hjælpe mig lidt. :-)

Vedhæftet fil: Taget.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
03. november 2013 af mathon

                             2 • a • cos(42º) = 8,3           da højden står vinkelret på midten af grundlinjen

                             a = (8,3 / 2) / cos(42º)


Brugbart svar (1)

Svar #2
03. november 2013 af peter lind

Nedfæld højden fra C og se på en af de to retvinklede der fremkommer. Der kender du alle vinkler og en katete.


Svar #3
03. november 2013 af HeltLost (Slettet)

Okay mange tak. :-)


Brugbart svar (1)

Svar #4
03. november 2013 af mathon

               b = a    lige lange "ben" = ligebenet


Skriv et svar til: Find siderne af en ligebenet trekant.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.