Matematik

Trigonometri

03. november 2013 af kajo01 (Slettet) - Niveau: C-niveau
I en retvinklet trekant ABC er vinkel C den rette vinkel. Arealet af trekanten er 13,5 og siderne er a = 3 b = 9 c = 9,5

Hvordan finder man vinkel A og B?

Tak på forhånd :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Benyt udtrykkene for sinus og cosinus til vinklerne i den retvinklede trekant. Her er c hypotenusen.

sin(A) = a/c ,

sin(B) = b/c, 

eller

tan(A) = a/b

B = 90º - A

Din tråd er en fortsættelse af denne tråd

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1402963


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. november 2013 af 123434 (Slettet)

Et bud:

Kender a=3 og b=9 

Vinkel A=sin^-1(3/9,5)=18,4 grader

Vinkel B=90-18,4=71,6 grader


Skriv et svar til: Trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.