Matematik

hjælp til cirkelligning

04. november 2013 af tusindsol (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har fået en opgave: 

Bestem centrum og radius for cirklen med ligningen 

x^2+3x+(y-1)^2=4 

Jeg har lidt problemer med hvordan jeg omskriver den, nogen der kan hjælpe? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. november 2013 af mathon

                  x2 + 3x = (x+(3/2))2 - (3/2)2

                  x2 + 3x = (x+(3/2))2 - (9/4)


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. november 2013 af Mallingg (Slettet)

Jeg har vedhæftet et dokument med potensregler.

måske kan det hjælpe lidt :)

Vedhæftet fil:potensregler.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #3
04. november 2013 af mathon

…du har så
 
                                x2 + 3x + (y-1)2 = 4 

                                (x+(3/2))2 - (9/4) + (y-1)2 = 4 
hvoraf
                                (x+(3/2))2 + (y-1)2 = (16/4) + (9/4)

                                (x-(-(3/2)))2 + (y-1)2 = (25/4)

                                (x - (-(3/2)))2 + (y1)2 = (5/2)2       til sammenligning med

                                (x - a)2 + (y - b)2 = r2
 


Svar #4
04. november 2013 af tusindsol (Slettet)

mange tak for hjælpen :-) 


Skriv et svar til: hjælp til cirkelligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.