Kemi

Enthalpi

04. november 2013 af Maleborn91 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej, jeg sidder fast i denne opgave og har ikke meget tid til at løse den. Ville blive lykkelig, hvis nogen kunne forklare mig fremgangsmåden. 

På forhånd tak! 

Opgave 9

Brintsamfundet er baseret på produktion af hydrogen ved elektrolyse vha. solenergi. Det fremstillede hydrogen afbrændes derefter i brændselsceller:

2H2(g) + O2(g) →2H2O(l),   DH0= -72,4 kJ/mol

Afbrændingen af hydrogen forurener ikke og er derfor at foretrække frem for fossile brændstoffer. Til gengæld fylder brændstoffet ret meget.

a)  Beregn hvor meget energi, der produceres ved afbrænding af 1,00 L flydende octan (C8H18).

Densiteten af octan er 0,703 kg/L og forbrændingsenthalpien, DcH0= -249,9 kJ/mol.

b)  Beregn hvor stort et volumen H2(g) ved 25°C og 1,00 bar der skal afbrændes for at producere samme mængde energi som der produceres ved afbrænding af 1,00 L flydende octan (C8H18).


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. november 2013 af mathon

Efter opfordring:

a)   

   n = m/M = (V • ρ) / M  = ((1 L) • (0,703 kg/L)) / (0,11422 kg/mol) = 6,15479 mol

   energiudvikling ved afbrænding af 1,00 L flydende octan (C8H18):

                                E = (6,15479 mol) • (249,9 kJ/mol) = 1538,08 kJ


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. november 2013 af mathon

b)

     1538,08 kJ kræver
                                      n(H2) = (1538,08 kJ) / (72,4 kJ/mol) = 21,2442 mol

     Den H2-stofmængdes volumen ved 25°C og 1,00 bar:

            V = (n • R • T) / p

            V = ((21,2442 mol) • (0,083145 bar·L/(mol·K)) • ((273,15+25) K) / (1 bar) ≈ 526,6 L


Skriv et svar til: Enthalpi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.