Matematik

f(x)=0

04. november 2013 af xeniah (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej derude.

Jeg er temmelig meget på r*ven da jeg fik ringe karakterer i sidste matematikaflevering fordi jeg har byttet om på alt med differentiering

Er der en som kan forklare hvordan jeg løser f (x) = 0 
Jeg ved at f(x) = x^4-8x^2+1

Så ved jeg at når f(x)=0 og også er ligmed ligningen sættes det ligmed hinanden, men hva så derefter??
Skal jeg løse i TiNspire og finde x, eller skal jeg isolere x?
At løse en ligning er det normalt ikke at finde x, eller er jeg helt væk?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. november 2013 af Eksperimentalfysikeren

Hvis du skriver z i stedet for x2, får du en almindelig andengradsligning, som du løser. Herefter uddrager du kvadratroden af de ikkenegative løsninger, så har du løsningerne.


Svar #2
04. november 2013 af xeniah (Slettet)

Hvorfor skulle jeg skrive z?
Og hvis du mener x, hvorfor så det? Jeg kan jo ikke ændre i den givne funktion?
Hvad mener du med at uddrage kvadratroden af ikke-negative løsninger?


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. november 2013 af mathon

så du har
                     z2 - 8z + 1 = 0     z = x2 ⇔ x = ±√(z)   for   z ≥ 0


Svar #4
04. november 2013 af xeniah (Slettet)

Wow, sådan noget har jeg aldrig set før o.O? z er det en kode for x^2 eller hvordan?


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Nej. Der skrives z i stedet for x2, så det er lettere for dig at gennemskue, at

(x2)2 - 8·(x2) + 1 = 0

er en 2.-gradsligning i x2 .


Skriv et svar til: f(x)=0

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.