Matematik

retningsafledede

04. november 2013 af jenshansen10 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej!

Jeg sidder med følgende spørgsmål, og vil rigtig gerne have hjælp til at forstå fremgangsmåden i at finde den retningsafledede...

"Lad f(x,y) = sin(x2y)-x2 . Hvad er den retningsafledede f '((-1,π) ; (1,2)) ?"


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Den retningsafledede af en funktion f(x,y) langs vektoren v er

dvf = f • v .

Undertiden benyttes definitionen

dvf = f • v/|v|


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. november 2013 af mathon

 Den retningsafledede
                                          Duf = f · u = | f | · cos(θ)

                                                   ∂f        ∂f        ∂f
                                          f = ---- i + ---- j + ---- k
                                                  ∂x        ∂y       ∂z    

                                        
                                         

                      


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. november 2013 af mathon

todimensionelt
 

 Den retningsafledede
                                          Duf = f · u = | f | · cos(θ)

                                                   ∂f        ∂f       
                                          f = ---- i + ---- j
                                                  ∂x        ∂y       

                                        
                                         

                      


Skriv et svar til: retningsafledede

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.