Kemi

Opløselighedsprodukt for Ca(OH)2

04. november 2013 af Sanina (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej :-)

Hvad er opløselighedsproduktet for Ca(OH)2, og hvad er den formelle stofmængdekoncentration af Ca(OH)2 i en mættet opløsning? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. november 2013 af mathon


                 [Ca2+] • [OH-]2 = Ko = 3,1·10-5 M3


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. november 2013 af mathon

mættet opløsning af Ca(OH)2:

når den molære opløselighed kaldes s
har du
                                            Ca(OH)2 (s)   <--->   Ca2+ (aq)   +   2 OH- (aq)
ligevægtsmolariteter                                             s                    2s


                                                [Ca2+] • [OH-]2 = Ko

                                                                s • (2s)2 = Ko

                                                 s = (Ko/4)1/3

                                                 s = ((3,1·10-5 M3)/4)1/3 = 0,019789 M ≈ 19,8 mM


Skriv et svar til: Opløselighedsprodukt for Ca(OH)2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.