Matematik

Parameterfremstilling

04. november 2013 af Randkhalil (Slettet)

Hej. Min opgave lyder:
Find en parameterfremstilling for den rette linje gennem de to punkter (2,-4) og (-6,8)
Hvad gør jeg her?
Tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Hvis de to punkter kaldes A og B, kan man benytte AB som retningsvektor og A som det kendte punkt på linien.


Svar #2
04. november 2013 af Randkhalil (Slettet)

altså AB = (b1-a1, b2-a2) ??


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja.


Svar #4
04. november 2013 af Randkhalil (Slettet)

Okay det får jeg så til retningsvektor = (-2,3) 
og hvad gør jeg herfra?
 


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. november 2013 af mathon

            A(2,-4))     B(-6,8)
 
            retningsvektor
                                     r = (1/4)·AB

            OP = OA + t · r        t ∈ R
 
            (x,y) = (2,-4) + t·(-2,3)          


Svar #6
04. november 2013 af Randkhalil (Slettet)

Har fundet ud af det, tak :)


Skriv et svar til: Parameterfremstilling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.