Matematik

f(x) = ax^2+bx+c nulpunkterne -3 og 5

04. november 2013 af Superkaj (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej folkens, Jeg har et opgave som skal laves til imorgen som jeg slet ikke kan finde ud af, kan det være at i kan hjælpe mig? Opgaven siger:

"Et andengradspolynomium f er bestem ved f(x) = ax^2+bx+c. Det oplyses at f har nulpunkterne -3 og 5 samt f(3) = -36.
Bestem tallene a, b og c"
Kan I hjælpe mig, jeg ved slet ikke hvordan jeg skal bestemme a, b og c??? :(


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Et 2.-gradspolynomium med rødderne r1 og r2 har forskriften

f(x) = a·(x-r1)·(x-r2)

Indsæt rødderne, og benyt f(3) = -36 til at bestemme a.


Skriv et svar til: f(x) = ax^2+bx+c nulpunkterne -3 og 5

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.