Matematik

hjæææælp

05. november 2013 af naasnus (Slettet) - Niveau: A-niveau

Vis at x = 2 er rod i 3. gradspolynomiet

f(x) = x3 – 4x2 + 4x

Vis dernæst, at der er ialt to rødder i polynomiet.


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2013 af mathon

beregn
              f(2)

.

         x3 – 4x2 + 4x  = x(x2 – 4x + 4)  = x(x-2)2

 Løs ligningen
                             x(x-2)2 = 0


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. november 2013 af cecilied34 (Slettet)

Hvorfor finder man ikke x for 0 = x3 – 4x2 + 4x?? Det må vel være rødderne?


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. november 2013 af mathon

#2

               x3 - 4x2 + 4x  =  x(x-2)2              og har derfor de samme rødder,
men for
               x(x-2)2 = 0           kan du benytte nul-reglen


Svar #4
05. november 2013 af naasnus (Slettet)

jeg er ikke helt med, kan dr forklares ydligere... med flere ord på


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. november 2013 af mathon

…repeter nulreglen


Svar #6
05. november 2013 af naasnus (Slettet)

x= 0 el. x-2= 0  er det svaret på den første


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. november 2013 af 123434 (Slettet)

Vis at x = 2 er rod i 3. gradspolynomiet

f(x) = x3 – 4x2 + 4x

Kan man bare ikke sætte 2 ind på x's plads, og tjekke om det giver 0?


Skriv et svar til: hjæææælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.