Matematik

Projektion

05. november 2013 af Randkhalil (Slettet)

Projicere punkt på linje
Givet linjen l : y = 2x − 4 og punktet P(2 , 5) . Find projektionen af P på l.

Er der nogle som kan give et hint til hvad jeg skal gøre her?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2013 af peter lind

Find ligningen eller parameterfremstillingen for linjen der går gennem P og står vinkelret på l. De to linjers skæringspunkt er det søgte punkt


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. november 2013 af mathon

findes som skæringen mellem
    y = 2x - 4     og linjen med hældningstal  -(1/2)  gennem P(2,5)

dvs
       skæringen mellem
    y = 2x - 4     og     y = -(1/2)x + 6
      


Svar #3
05. november 2013 af Randkhalil (Slettet)

Når jeg har fundet min parameterfremstilling .. hvad skal jeg så gøre helt præcist :)?


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. november 2013 af peter lind

Indsæt parameterfremstillingen i ligningen for l. Det giver en ligning til bestemmelse af parameteren i skæringspunktet


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. november 2013 af mathon

grundet  https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1403954
tilføjes nedenstående:
 

dvs
       skæringen mellem
    y = 2x - 4     og     y = -(1/2)x + 6
      
               2x - 4 = -(1/2)x + 6

               4x - 8 = -x + 12

               5x = 20

                x = 4                  som indsat i    y = 2x - 4
giver
               y = 2•4 - 4 = 4

     skæringspunkt
                                   S = (4,4)


Svar #6
05. november 2013 af Randkhalil (Slettet)

tusind tak !


Skriv et svar til: Projektion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.