Matematik

Vinkelret linje

05. november 2013 af Randkhalil (Slettet)

Opgave lyder:
Finde en linje som er ortogonal på den givne linje
a) find en ligning for en ret linje som er vinkelret på l: y = 2 x – 4
Hvad gør jeg her?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2013 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. november 2013 af LeonhardEuler

Hvis du har:

l: y = a·x + b

ll: y = c·x + d

For ortogonale linjer gælder der

a • c = -1


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. november 2013 af mathon


Skriv et svar til: Vinkelret linje

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.