Matematik

Ubekendt X

05. november 2013 af Hosux (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej.

Jeg sidder lige med en lille hjernevrider her, jeg kan simpelhen ikke få min opgave til at gå op, så jeg håber nogen af jer kan hjælpe.

Eva, Mads og Pernille skal dele 450 kr. Hvor mange penge får de hver? Hvis mads skal have 50 kr. mere end Eva og Pernille skal have dobbelt så meget som Eva.

450=x+x+50+2x

450= 50+4x

4x=400

x=100 Fint så har vi Evas beløb så lægger vi 50 til mads' og ekstra hundrede kroner i Pernilles

Eva: 100

Mads:150

Pernille: 200

Fint, så langt så godt.

Men nu kommer den svære del.

Vi tog udgangspunkt i, hvad Eva skulle have, men vi kunne også være startet med Mads eller Pernille - dsv. ladet Mads' eller Pernilles beløb være x. Lav nu opgaven igen.

a) Prøv at tage udgangspunkt i, hvad Pernille skal have, og løs opgaven. Får du samme resultat?

b) Prøv at tage udgangspunkt i, hvad Pernille skal have, og løs opgaven. Får du samme resultat?

Nu tager jeg lige b'eren først. Men vi ved jo ikke hvor meget mads har i forhold til Pernille? Eller omvendt. Hvordan skal jeg løse opgaven?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Hvad er forskellen mellem spm a) og spm b)?

Hvis Pernilles andel kaldes x, får Eva x/2, og Mads (x/2)+50, så

x + (x/2) + (x/2)+50 = 450 ,

dvs

2x = 400 ,

x = 200 til Pernille, x/2 = 100 til Eva, og (x/2)+50 = 150 til Mads.


Svar #2
05. november 2013 af Hosux (Slettet)

Mange tak.


Svar #3
05. november 2013 af Hosux (Slettet)

Undskyld i b'eren skulle der havde stået Mads'


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Kalder man Mads' andel for x, får Eva x-50 , og Pernille får 2·(x-50) , så

x + x-50 + 2·(x-50) = 450 , dvs

4x -150 = 450, eller

4x = 600 ,

x = 150 til Mads, x-50 = 100 til Eva, og 2·(x-50) = 200 til Pernille.


Svar #5
05. november 2013 af Hosux (Slettet)

Du skal have mange tak.


Skriv et svar til: Ubekendt X

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.