Kemi

pH-beregning

06. november 2013 af sejereje91 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej,

Jeg har problemer med følgende;

Vi har i laboratoriet skulle identificerer et ukendt uorganisk stof;

"BaCO3 og SrCO3 opløses med 4M eddikesyre(CH3COOH). Antag, at halvdelen af eddikesyren er forbrugt ved opløsningsprocessen. Opskriv reaktionen.

Min reaktion er således;

BaCO3 + CH3COOH --> Ba2+ + CH3COO- + HCO3-
SrCO3 + CH3COOH --> Sr2+ + CH3COO- + HCO3-

Men jeg er lidt i tvivl eftersom der står at det kun er halvdelen af eddikesyren der bliver forbrugt ved opløsningsprocessen.

Beregn herefter pH af opløsningen.

Her er jeg fuldkommen på bar bund!

Jeg har Ksp(BaCO3) = 8,1*10-9

Ksp(SrCO3) = 1,1*10-10.

og pk = 4.76 ved CH3COOH <-> CH3COO- + H+

Er der nogen der kan hjælpe mig lidt her?? føler slet ikke jeg har nok oplysninger til at kunne beregne dette! :-S


Skriv et svar til: pH-beregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.