Kemi

Puffer

06. november 2013 af Maksilkemi (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg sidder med en opgave som jeg har prøvet at løse på alle mulige måder, men bliver ved med at få en negativ pH værdi. Se vedhæftet fil

Vedhæftet fil: km.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2013 af mathon

                              File:Tris.png

                                        Tris                                        
                                    pKs = 8,07
                                    M = 121,14 g mol−1



                                  Tris  (aq)   +   H3O (aq)   <--->   Tris+  (aq)   +   H2O (l)
                                  svag base                                    svag syre


                                 pH = pKs + log(nb/ns)

                                 pH = 8,07 + log((0,1-0,0785)/(0,0785)) = 7,5


Skriv et svar til: Puffer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.