Matematik

Bestem c så ligningen har 1 løsning

07. november 2013 af nelarsen (Slettet)

Hej alle, står med en andengradsligning hvor jeg skal bestemme c så ligingen har 1 løsning:

2x+ 3x + c = 0

Hvad er fremgangsmåden her?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2013 af PeterValberg

En andengradsligning har netop én løsning, hvis diskriminanten d=0

du skal altså løse ligningen

b2 - 4ac = 0

mht c

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
07. november 2013 af nelarsen (Slettet)

Yep, det var også min umidddelbare tanke, så jeg skal altså isolere c, men det er nemlig det som jeg er usikker på hvordan jeg skal gøre, vil du vise mig hvordan? :/


Brugbart svar (2)

Svar #3
07. november 2013 af PeterValberg

okay, lad gå :-)

Indsæt først de kendte værdier (b=3, a=2)

b2 - 4ac = 0
32 - 4·2·c = 0
9 - 8c = 0
9 = 8c
c = 9/8

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
07. november 2013 af nelarsen (Slettet)

Tak Peter. Jeg har en anden opgave hvor jeg skal bestemme b så ligningen -5x2 + bx - 4 = 0 har en løsning, min fremgangsmåde er således:

b2 - 4 * (-5) * (-4) = b2 - 80

Jeg lægger 80 over på højre side og tager kvadratroden på begge sider og får dermed b til at være +/- 8,94, men facit siger 10. Hvad gør jeg forkert her?


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. november 2013 af mathon

         -5x2 + bx - 4 = 0

          b2 - 4(-5)(-4) = 0

          b2 - 80 = 0

          b2 = 42•5

          b = ±√(42•5)

          b = ±4√(5)


Svar #6
07. november 2013 af nelarsen (Slettet)

Som altid velmenende mathon, men jeg forstår aldrig dine svar..


Brugbart svar (1)

Svar #7
07. november 2013 af PeterValberg

#4 din facitliste må tage fejl

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Bestem c så ligningen har 1 løsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.