Matematik

Potens

08. november 2013 af Manu0407 (Slettet)

Hej! 

Jeg har en opgave der lyder således: 

Tabellen ses sammenhørende værdier af længde og vægt for en laks.

laksens længde (cm) 50,    60,     70 ,   80 ,   90,   100,    105

Laksens vægt   (kg) 1.29, 2.19,  3.47, 5.11, 7.45, 10.36, 12.05 

I en model antages det, at laksens vægt kan beskrives ved en funktion af typen 

V=b*La

hvor V er laksens vægt (målt i kg), og L er laksens længde (målt i cm).

a) Benyt tabellens data til at bestemme tallene a og b.

Her har jeg benyttet potens regression og er kommet frem til at a = 3.0158 og b = 10.0000

b) Benyt modellen til at bestemme vægten af en laks, der er 55 cm lang. Bestem længden af en laks, der vejer 2,35 kg.

Her har jeg benyttet formlen således: V =10.000*553.0158= 1.69

Så skal jeg så finde længden af en laks der vejer 2.35. Her har jeg gjort således: 2.35 = 10.0000*L3.0158. 
Også skal man så isolere "L" ikke??? 

(JEG HAR VEDHÆFTET ET BILLEDE AF OPGAVEN)


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2013 af LeonhardEuler

Jo.

Du skal netop løse

V(L) = 2,35


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. november 2013 af Sapfort (Slettet)

Du skal løse:

2,35 = 10-5 • L3,0158


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

a) Med 4 decimaler er b = 9,5416·10-6 .


Svar #4
10. november 2013 af Manu0407 (Slettet)

Jeg benytter mig af maple og jeg gør præcis som i skriver.. Men der komme 5-6 meget mærkelige tal frem..

Jeg har skrevet således: 2.35=9.5416*10-6*x3.0158

Også har jeg benyttet mig af solve for at isolere x...


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Hvilke mærkelige tal er det, du hentyder til?


Skriv et svar til: Potens

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.