Kemi

Molekyleformel!

08. november 2013 af maikenC (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan opskriver jeg molekyleformlen for en ester med molarmassen 101,72g/mol.. den kan jo være flere forskellige kan den ikke?

Mester=m/n --> (0,946g/0,0093mol) = 101,72g/mol


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2013 af Dulugtergrimt (Slettet)

Jeg føler, at du ikke skriver alle opgavens oplysninger...


Svar #2
08. november 2013 af maikenC (Slettet)

Opgaven lyder.

0,946 g af en ester hydrolyseres kvantitativt ved kogning med 25,0 mL 1,00 M natriumhydroxid. Overskuddet af hydroxid tilbagetitreres med 15,7 mL 1,00 M saltsyre.

1.Beregn stofmængden af overskydende natriumhydroxid

n(NaOH)overskud = V(HCl)*c(HCl) --> 0,0157L*1,00mol/L = 0,0157mol

2.Beregn stofmængden af natriumhydroxid anvendt til hydrolysen af esteren

n(NaOH)anvendt = (V(NaOH)tilført*c(NaOH))- n(NaOH)overskud à--> (0,025L*1,00mol/L)-0,0157mol = 0,0093mol

3.Beregn esterens molarmasse, og bestem dens molekylformel.

0,0093mol ester har massen 0,946g

1 mol ester har massen: Mester=m/n à (0,946g/0,0093mol) = 101,72g/mol

Men er nu i tvivl om hvordan jeg skal bestemme dens molekyleformel?


Skriv et svar til: Molekyleformel!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.