Fysik

Beta henfald

09. november 2013 af MrsSilde (Slettet) - Niveau: C-niveau

Til brug for videnskabelige undersøgelser indsprøjtes en radioaktiv væske i en mus. Væsken indeholder nuklidet P-34, som er  [\beta] -aktivt. Den frigjorte energi ved hvert henfald er 112 fJ. Aktiviteten af den indsprøjtede væske er 1,2 MBq.

Opskriv henfaldsskemaet for P-34.
Beregn den effektive dosis, som musen modtager pr. sekund.
Hvilken dosis modtager musen på en time?

Hvordan gøre man??


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2013 af mathon


                      3415P   --->   3416S   +   0-1e   +   v-                        T1/2 = 12,4 s


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. november 2013 af mathon

              Aktiviteten

                                 A = k • N = 1,2·106 s-1    

              Effektive dosis  
                                 Peff = (1,2·106 s-1) • (112·10-15 J) = 1,344·10-7 J/s = 0,1344 µW                 


Skriv et svar til: Beta henfald

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.