Matematik

Differential

09. november 2013 af xoxo123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Er der nogle der kan hjælpe mig med denne opgave?

"Se på funktionen f(x)=x3

Bevis ved hjælp af 3 trins reglen *) at f'(x)=3x2.

Hint: Der gælder følgende : a3-b3=(a-b)(a2+ab+b2)"

Tak på forhånd! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2013 af mathon

Hint: Der gælder følgende : (xo + h)3 = xo3 + 3xo2h + 3xoh2 + h3


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. november 2013 af mathon

1. trin
              f(xo + h) - f(xo) = (xo + h)3 - xo3  = xo3 + 3xo2h + 3xoh2 + h3  -  xo3  =  (3xo2 + 3xoh + h2)h


Svar #3
09. november 2013 af xoxo123 (Slettet)

Nu har jeg taget et screenshot af det jeg har lavet. Ser det rigtigt ud eller er det helt forkert? 


Skriv et svar til: Differential

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.