Matematik

Taylor-approximering

09. november 2013 af shafaifer (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Se venligst nedenstående, som jeg har vedhæftet. Vedhæftningen indeholder opgaveformuleringen samt min midlertidige besvarelse, som ikke er fuldført. Har jeg indsat tallene korrekt indtil videre? På forhånd, tak.

Vedhæftet fil: Taylor-approximering.docx

Svar #1
09. november 2013 af shafaifer (Slettet)

Her kommer vedhæftningen i PDF.

Vedhæftet fil:Taylor-approximering.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #2
09. november 2013 af lfdahl (Slettet)

Tallene i 2. ordens approksimationen er iorden.

Estimatet for den numeriske fejl ved brug af 2. ordens approks. i x0 = 1/10 er ikke korrekt

|E2| = |f(3)(x0)| x03/3! Da f(3)(x0) = -cos(x0) fås:

|E2| = |-cos(1/10)| (1/10)3/6 < |-1|/6000 = 1/6000

Derfor gælder: x - sin(x) < 1/6000


Svar #3
09. november 2013 af shafaifer (Slettet)

Mange tak fir hjælpen.


Skriv et svar til: Taylor-approximering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.