Matematik

Uligheder og ligninger

09. november 2013 af xoxogossipgirls (Slettet)

Hej, jeg er virkelig i krise kan simplehen ikke huske hvordan man laver sådan nogen regnestykker her: 2X = 40-3X håber i vil forklare mig hvordan man gør det :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2013 af peter lind

Flyt de -3x over på venstre side

Divider det fremkomne med 5

Der er da ingen ulighed i det spørgsmål


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. november 2013 af Sapfort (Slettet)

For at løse ligninger skal du huske, at du altid skal gøre det samme på begge sider af lighedstegnet.

Ligningen er følgende:

2x = 40 - 3x

Ligningen har -3x på ligningens højreside, så jeg lægger +3x til på begge sider, for at få samlet x'erne på den ene side.

2x + 3x = 40 - 3x + 3x

Herefter reducerer man ligningen. På ligningens venstreside bliver 2x + 3x lig med 5x. På ligningens højreside kan man ikke gøre noget ved de 40, men de -3x + 3x giver nul, hvilket man ikke behøver at skrive. Ligningen ser nu således ud:

5x = 40

Nu vælger jeg at dividere med 5 på begge sider, for at få x til at stå alene.

5x / 5 = 40 / 5

Jeg reducerer endnu en gang. 5x divideret med 5 er lig med x. 40 divideret med 5 er 8. Ligningen er løst:

x = 8

Du kan undersøge, om du har regnet rigtig ved at indsætte 8 i ligningen i stedet for x.

2x = 40 - 3x

2 • 8 = 40 - 3 • 8

16 = 16

Fordi der står lige meget på begge sider af lighedstegnet, er 8 det rigtige svar.


Skriv et svar til: Uligheder og ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.