Matematik

Isoler x ved at omforme

09. november 2013 af Cece123 (Slettet) - Niveau: 8. klasse
Hvordan gør man det?

1. Y=X+Z

Brugbart svar (1)

Svar #1
09. november 2013 af LeonhardEuler

Træk z fra på begge sider af lighedstegnet.


Svar #2
09. november 2013 af Cece123 (Slettet)

Hvordan skrives det?

Brugbart svar (1)

Svar #3
09. november 2013 af lvr34 (Slettet)

I udtrykket y = x + z er x = y - z, idet at

y = x + z

y - z = x + z - z                   z fratrækkes på begge sider af lighedstegnet

y - z = x


Svar #4
09. november 2013 af Cece123 (Slettet)

Tusind tak??

Brugbart svar (1)

Svar #5
09. november 2013 af 123434 (Slettet)

Man spørger sig selv, hvad man gerne vil have til at stå alene? Du vil gerne have x til at stå alene. Hvad skal du fjerne for, at x kan stå alene? z


Svar #6
10. november 2013 af Cece123 (Slettet)

Okay

Svar #7
10. november 2013 af Cece123 (Slettet)

Løs ligningen ved omformning?

3x=2

4x+2=12

Brugbart svar (0)

Svar #8
10. november 2013 af LeonhardEuler

3x = 2

Divider med 3 på begge sider af lighedstegnet

4x + 2 = 12

Substrahere 2 på begge sider af ligstegnet og dernæst dividere med 4 på begge sider af lighedstegnet.


Skriv et svar til: Isoler x ved at omforme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.