Matematik

isolerer

09. november 2013 af Missperfec (Slettet)

Heeey

Jeg brug for hjælp til at isoelere x i denne ligning

-3x^2+6x+1=4


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2013 af Krabasken (Slettet)

Saml det hele på venstre side -

og løs andengradsligningen

ax2 + bx +c = 0

:-)


Svar #2
09. november 2013 af Missperfec (Slettet)

Så der vil komme til at stå:

-3x^2+6x+1=4

-3x^2+6x+(-3)=0


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. november 2013 af AB2013 (Slettet)

..og så løser du den med nulpunktsformlen 

x1,2 = (-b +- V(b^2-4ac))/2a


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. november 2013 af 123434 (Slettet)

Følger lige med.


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Dividerer man ligningen med -3 på hver side, får man

x2 -2x +1 = 0 .

Her bør man kunne genkende venstresiden som kvadratet på en toleddet størrelse, så man kan benytte nulreglen til aflæse rødderne.


Skriv et svar til: isolerer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.