Kemi

Puffersystem

09. november 2013 af Maksilkemi (Slettet) - Niveau: B-niveau

Der haves en puffersyre og en pufferbase

3 ml 4M NH4Cl og 1 ml 2M NH3. Dernæst tilsættes 1,0 ml 2M HCl . Hvordan beregner man pH-værdien af dette?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2013 af mathon

puffersystemet   bestående af    NH4+/NH3

pufferindhold
                          n(NH4+) = (0,003 L) • (4 mol/L) = 0,012 mol
                          n(NH3) = (0,001 L) • (2 mol/L)  = 0,002 mol

tilsat H3O+
                          n(H3O+) = (0,001 L) • (2 mol/L) = 0,002 mol

herved ændes
                          n(NH4+)  til (0,012 mol) + (0,002 mol) = 0,014 mol
                          n(NH3)  til (0,002 mol) - (0,002 mol)   = 0 mol

tilbage haves en opløsning af 0,014 mol NH4+ i voluminet 5 mL

blandingsmolaritet af NH4+
                          [NH4+] = (0,014 mol) / (0,005 L) = 2,8 M         

.
NH4+ er en svag syre
hvorfor
                          pH = (1/2) • (pKs - log(cs))

                          pH = (1/2) • (9,25 - log(2,8)) = 4,4



                          

 


 


Svar #2
10. november 2013 af Maksilkemi (Slettet)

Tusind tak Mathon! Jeg havde åbenbart fat i den røde tråd i mine udregninger :)

Er det muligt du kunne hjælpe med denne: https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1404454


Skriv et svar til: Puffersystem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.