Studievejledning

Uddannelse?

10. november 2013 af Hej15

Hej! 
Jeg er virkelig i tvivl om, hvad jeg vil uddanne mig til. Jeg vil gerne være en kirurg og bo i USA, men det virker som om, det kræver meget at få de to ønsker opfyldt. Desuden er jeg ikke 100% sikker på, at jeg vil være kirurg. Jeg er virkelig i tvivl. Jeg ved heller ikke hvilket gymnasium, jeg skal vælge. Jeg overvejer IB, HTX og STX. 

Jeg har virkelig brug for hjælp!
PÅ forhånd tak! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2013 af MaibritG

Det afhænger helt af om du vil tage hele medicin-uddannelsen i USA, for så ville det være ideelt at vælge IB'en, og så håbe på at få nogle rigtig gode karakterer. IB'en er mere internationalt kendt end STX og HTX er, og derfor har en fordel ift. hvis man vil studere i udlandet. Det er så i mine øjne også den enste fordel, IB'en har.

STX/HTX giver de samme muligheder, men er forskellige i forhold til hvad der fokuseres på. STX er meget almen, hvilket betyder at der er fokus på sprog, historie, billedkunst/andre kreative fag, idræt, religion, oldtidskundskab osv., mens HTX er specialisering inden for det tekniske felt med fag som teknologi, teknologihistorie, kommunikation/it og teknikfag. Tilgangen er også mere praktisk anlagt modsat STX, der er mere teoretisk.

Hvad skal du så vælge? Efterhånden er det et meget simpelt spørgsmål, da du skal vælge den ungdomsuddannelse, hvor du kan få det højeste gennemsnit og hvor du opfylder de specifikke adgangskrav til medicinstudiet. Adgangskravene er:

Specifikke adgangskrav er dansk A, engelsk B, matematik A og fysik B samt enten kemi B eller bioteknologi A. Alle fag skal være bestået. Opfylder du ikke de specifikke adgangskrav, kan du tage de fag eller niveauer, du mangler, som faglig supplering. Det mest relevante er nok, at det kræver et forholdsvis højt gennemsnit for at blive optaget på medicin:

Kilde: http://www.ug.dk/uddannelser/universitetsuddannelser/bacheloruddannelser/sundhedsvidenskabeligebacheloruddannelser/medicin.aspx

- - -

Med venlig hilsen
Maibrit


Skriv et svar til: Uddannelse?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.