Matematik

Renteregning

10. november 2013 af Maseli (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

For matematisk interesserede kan ÅOP i runde tal beregnes således: (1,0238 opløftet i 365. potens- l) x 100 = 535.000 procent.

Gør rede for, at ÅOP kan beregnes på denne måde.

Jeg skal have opstillet en formel som viser hvordan man er kommet frem til det.?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2013 af SuneChr

Der gælder
For den daglige omkostning på 2,38%
er den årlige omkostning  (1,0238365  - 1)·100 %
Man benytter
x + 2,38% af x  =  x·(1 + 0,0238)  =  1,0238·x


Skriv et svar til: Renteregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.