Kemi
Puffer
07. november 2005 af
Misser (Slettet)
Hej.. Et kemispørgsmål..
man laver en pufferopløsning ved at opløse 1,75 g CH3COOH og 5,82 g CH3COONa,3H2O i 100 mL vand.
Beregn opløsningens Ph?
Er det rigtigt som jeg gør her..?
PH = Pks + log(nB/nS) = 4,76 + log(0,02914/0,04277) = 0,68.
Til 100 mL rent vand sættes 30 mL 0,050 M HCl.
Beregn PH for opløsningen.
Den fremkomne opløsning blandes med 60 mL 0,040 M NaOH, og temperaturen reguleres 35 grader.
Beregn Ph for blandingen.
Nogle der kan hjælpe mig med hvordan man skal gøre?
man laver en pufferopløsning ved at opløse 1,75 g CH3COOH og 5,82 g CH3COONa,3H2O i 100 mL vand.
Beregn opløsningens Ph?
Er det rigtigt som jeg gør her..?
PH = Pks + log(nB/nS) = 4,76 + log(0,02914/0,04277) = 0,68.
Til 100 mL rent vand sættes 30 mL 0,050 M HCl.
Beregn PH for opløsningen.
Den fremkomne opløsning blandes med 60 mL 0,040 M NaOH, og temperaturen reguleres 35 grader.
Beregn Ph for blandingen.
Nogle der kan hjælpe mig med hvordan man skal gøre?
Svar #1
07. november 2005 af IBM (Slettet)
1) Du har byttet om på nS og nB
2) Beregn nH3O+, derefter [H3O+] og udnyt så, at pH i en vandig opløsning af en monovalent stærk syre er:
-log[H3O+]
Følgende reaktion sker ved sammenblanding:
H3O+ + OH- --> 2H2O
Du har nH3O+ før reaktion, bestem nOH- før reaktion og beregn, hvor stor en stofmængde der er tilbage af stoffet i overskud efter reaktion (OH- i overskud). Bestem så [OH-] i opløsningen. Find så Kv ved 35 grader C og udnyt
[H3O+]*[OH-]=Kv
til at bestemme [H3O+] og derefter pH.
2) Beregn nH3O+, derefter [H3O+] og udnyt så, at pH i en vandig opløsning af en monovalent stærk syre er:
-log[H3O+]
Følgende reaktion sker ved sammenblanding:
H3O+ + OH- --> 2H2O
Du har nH3O+ før reaktion, bestem nOH- før reaktion og beregn, hvor stor en stofmængde der er tilbage af stoffet i overskud efter reaktion (OH- i overskud). Bestem så [OH-] i opløsningen. Find så Kv ved 35 grader C og udnyt
[H3O+]*[OH-]=Kv
til at bestemme [H3O+] og derefter pH.
Svar #3
07. november 2005 af Misser (Slettet)
Når jeg skal finde PH i 2) skal jeg så bare sige Ph = -log0,05 M
Svar #4
07. november 2005 af IBM (Slettet)
#2: HCl protolyserer fuldstændigt i vandig opløsning:
HCl + H2O --> H3O+ + Cl-
Dvs. nHCl = nH3O+
#3: Nej, du har jo fået en ny syrekoncentration.
HCl + H2O --> H3O+ + Cl-
Dvs. nHCl = nH3O+
#3: Nej, du har jo fået en ny syrekoncentration.
Skriv et svar til: Puffer
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
