Matematik

stamfunktion

10. november 2013 af heeeeejjjj (Slettet)

hej, har virkelig brug for hjælp til denne opgave:

En funktion f er bestemt ved f(x) = 2x −1

a) Bestem den stamfunktion til f, hvis graf går gennem punktet P(3,1). 

det er så længe siden, at jeg har haft om det, at jeg næsten har glemt hvordan man gør... :) tak! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2013 af mathon

stamfunktionerne
er
                                    F(x) = x2 - x + k


Svar #2
10. november 2013 af heeeeejjjj (Slettet)

Giver mening, men hvor kommer punkterne 3 og 1 ind i det hele? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. november 2013 af lvr34 (Slettet)

#2

Punktet (3 , 1) indføres i udtrykket, hvormed k bestemmes.


Svar #4
10. november 2013 af heeeeejjjj (Slettet)

Okay, nu er jeg endnu mere forvirret... 


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Der skal gælde, at F(3) = 1. Benyt dette til at fastlægge k for netop denne stamfunktion, der går gennem punktet P(3,1).


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. november 2013 af lvr34 (Slettet)

Der er tale om at du skal finde en specifik stamfunktion til f, altså den der går gennem punktet (3,1). Den findes ved indførelse af punktet, hvorfra k bestemmes.

F(x) = y = x2 - x + k       gennem punktet (3,1)

                                                              P(x,y), generelt

Indfør punktet og bestem så k.


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. november 2013 af lvr34 (Slettet)

Når værdien for k er bestemt, indføres den i F(x) = x2 - x + k, hvormed den stamfunktion til f, hvis graf går gennem punktet P(3,1), er bestemt.


Svar #8
10. november 2013 af heeeeejjjj (Slettet)

er k = -5 ?? 


Brugbart svar (0)

Svar #9
10. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#8

Ja.


Svar #10
10. november 2013 af heeeeejjjj (Slettet)

Okay, tusind tak!!!! :) 


Skriv et svar til: stamfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.