Matematik

Monotoniforhold

10. november 2013 af sweeti14 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg har en opgave som driller mig:

En funktion f er bestemt ved:

f(x)=(x+1)*e-x

Jeg skal bestemme monotoniforholdene.

Jeg har differentieret og fået: 

f'(x)=.x*e-x

Jeg har sat f'(x)=0 og løst den via solve og fået:

x=0

Så vil jeg finde den anden afledede for at fastslå ud af hvilken slags ekstrema jeg har fundet, men det siger også bare nul. Nogen der kan se hvor det er gået galt? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2013 af mathon

                         f '(x) = -x•e-x                     e-x > 0


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. november 2013 af peter lind

Du differentierer forkert

Brug reglen om differentiationen af et produkt f(x) = g(x)*h(x),  f'(x) = g'(x)*h(x)+g(x)*h'(x) med g(x) = x+1 ved den anden differentiation med g(x) = -x


Svar #3
11. november 2013 af sweeti14 (Slettet)

Okay tak begge to  :) 


Skriv et svar til: Monotoniforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.