Matematik

Lineær funktion: graf, bestem forskrift, løs ligning

11. november 2013 af jegermai (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej I kloge åge derude!

Jeg er gået i stå her... Vi har en matematik aflevering til i morgen, og jeg har problemer med 2 opgaver, som jeg har prøvet, men fortsat ikke kan løse.

Det er opgave 1 & 2. Det ville være så fedt, hvis I kunne hjælpe mig! :)

Jeg har vedhæftet en fil til opgaverne nedenstående.

Vedhæftet fil: afl3.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2013 af PeterValberg

opg 1

a)

Du har opgivet to kendte punkter på grafen for f
En lineær funktion følger modellen:  f(x) = ax + b

Bestem hældningskoefficienten a vha. formlen:   a = (f(x2) - f(x1))/(x2 - x1)

Bestem konstanten b ved indsættelse af den fundne værdi for a samt
det ene kendte punkts koordinater i modellen, for eksempel det kendte punkt f(2) = -8

-8 = a·2 + b

b)

tegn grafen for f i fx GeoGebra eller WordMat 

c) Du skal løse ligningen f(x) = -2

altså:    ax + b = -2    du kender jo nu værdierne for a og b, som du fandt i a)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. november 2013 af PeterValberg

se eventuelt denne video [ LINK ] fra FriViden.dk

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
11. november 2013 af jegermai (Slettet)

Tusind tak, Peter! :)


Skriv et svar til: Lineær funktion: graf, bestem forskrift, løs ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.