Matematik

Differentialligninger

11. november 2013 af Hyldeblomst22 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har fået en opgave som lyder:

Opskriv de fuldstændige løsninger til differentialligningerne

dy/dx=8y

og

dy/dx=8x

Jeg aner ikke hvad jeg skal så jeg håber nogen kan hjælpe..


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. november 2013 af PeterValberg

dy/dx=8y er en differentialligning efter modellen:

y' = k·y (væksthastigheden er proportional med y, det leder frem til eksponentiel vækst)

Den fuldstændige løsning hertil er:

y = c·ekx

hvor c er en konstant.

dy/dx=8x er en differentialligning efter modellen:

y' = f(x)

hvor den fuldstændige løsning er:

y = ∫f(x)dx

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
12. november 2013 af Hyldeblomst22 (Slettet)

Mange tak for hjælpen! 


Skriv et svar til: Differentialligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.