Matematik

Taylor polynomie

11. november 2013 af khalidamar (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hey nogle der kan hjælpe med denne her opgave :)?

Skal jeg ikke bare opskrive et taylor polynomie og indsætte værdien 0 ind på x plads?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2013 af peter lind

Du skal finde taylorpolynomiet til anden orden samt det tilsvarende restled. Restleddet skal du derefter vurderer for x = 1/10


Svar #2
11. november 2013 af khalidamar (Slettet)

Når jeg skriver det op hvilken værdi skal så ind på x plads når jeg skal til at udregne ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. november 2013 af peter lind

Sæt dig ind i hvad Taylorpolynomiet er først. Du skal finde et polynomium.


Svar #4
11. november 2013 af khalidamar (Slettet)

Jamen jeg har jo skrevet den op således: f(0) + f'(0) /1! (x-0) + f''(0) /2! (x-0)^2

Ser det ikke rigtigt nok ud?


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. november 2013 af hesch (Slettet)

Det er den generelle Taylorserie.  Du skal bestemme den for f(x) = sin(x).


Svar #6
11. november 2013 af khalidamar (Slettet)

Jeg ved jo at:

f(x) = sin x

f'(x) = cosx

f''(x) = -sin x

f(0) = 0

f'(0) = 1

f''(0) = 0

Kommer den så til at hedde: sin(0) + cos(1)/1! (x-0) + -sin(0) / 2! (x-0) ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. november 2013 af peter lind

Du mangler at indsætte værdien af sin(0) og cos(0) ellers er det rigtig


Svar #8
11. november 2013 af khalidamar (Slettet)

Altså skal jeg skrive 0 i stedet for sin(0) ? og 1 istedet for cos(1) ?


Brugbart svar (0)

Svar #9
11. november 2013 af hesch (Slettet)

Ja, sin(0) = 0,   cos(0) = 1, -sin(0) = -1,   osv.

( x - 0 ) = x

Husk at sætte potenser på, altså:  ( x - 0 )n = xn


Brugbart svar (0)

Svar #10
11. november 2013 af stargirl5 (Slettet)

passer det at det giver x+(-1/2)*x^2


Brugbart svar (0)

Svar #11
11. november 2013 af peter lind

Nej. Det sidste led er forkert, hvad der også antydes af opgavens tekst


Brugbart svar (0)

Svar #12
11. november 2013 af stargirl5 (Slettet)

Nu lykkedes det at få x :)


Skriv et svar til: Taylor polynomie

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.