Matematik

cos(2x) = sin(x) ?

11. november 2013 af stef4905 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Skal løse denne ligning, men hvordan griber jeg det lige an? 

Ligning: cos(2x) = sin(x)


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at

cos(2x) = cos2(x) - sin2(x) = 1 - 2·(sin(x))2

Løs nu ligningen som en 2.-gradsligning i sin(x) .


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. november 2013 af mathon

idet du sætter
                                        sin(x) = u
og i første omgang
får:
                                        1 - 2·u2 = u

                                         2u2 + u - 1 = 0
              


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. november 2013 af mathon

…til sidst løses
                                  sin(x) = sin(π - x) = u               (husk, at sin(x) er en periodisk funktion)


Skriv et svar til: cos(2x) = sin(x) ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.