Matematik

Geo XX

12. november 2013 af Mathnerdsx (Slettet)

17. Hvad er det mindste positive hele tal n med den egenskab at tallet
180  n er et kubiktal? (Et kubiktal er et tal der kan skrives på formen
m3 hvor m er et positivt helt tal).


jeg vil gerne have en hjælpende hånd, da jeg skal til georg mohr om 1 time, plzzz


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2013 af peter lind

Opløs de 180 i primfaktorer. Se efter om eksponenten for de forskellige primtal er 3, hvis de ikke er så se om hvor meget der mangler for at den bliver 3


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. november 2013 af hesch (Slettet)

Du har:    m3 = 180n

180n må have 0 som sidste ciffer  =>

m3 må have 0 som sidste ciffer    =>

m  må have 0 som sidste ciffer

Så er det jo bare at prøve:  m = 10, 20, 30:

303 / 180 = 150

Så mindste n = 150


Skriv et svar til: Geo XX

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.