Matematik

Isens bæreevne

12. november 2013 af nicolajjacomo (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Heej har problemer med denne opgave, hjææææææælp :P

Hvis det er frostvejr i en længere periode, kan
de frosne søer bruges til mange forskellige aktiviteter.
Ifølge berlingske.dk skal isen være 16 cm tyk i København og 13 cm i resten af landet, før man må gå ud på den.
Der er en sammenhæng mellem, hvor tyk isen er, og hvor meget den kan bære.
Isens bæreevne kan man beregne ved hjælp af  denne formel
b = 7,03 • t2
b er isens bæreevne i kg/cm2
t er isens tykkelse i cm

opgave.

3,6: Hvor tyk skal isen være for at klare en belastning på 1,5 ton/cm2?  

Har i nogen forklaring hvordan man kan lave den :-)

ved godt at 1,5 ton giver 1500 kg.

Og man kan sige 1500= 7,03*t2

Men skal jo finde ud af hvad tykkelsen på isen er???


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2013 af Jonnot (Slettet)

Du har jo næsten løst den.. du siger 1500=7,03*t^2 så skal du jo bare isolere t:

1500=7,03*t^2 => 1500/7,03=t^2 => sqrt(1500/7,03)=t


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. november 2013 af 123434 (Slettet)

1# Angiver du 14, 6 cm som facit eller runder op til helt tal, 15?

Hvor meget mere kan isen i København bære

7,03*16^2-7,03*13^3=ca 612 kg mere end uden for København


Skriv et svar til: Isens bæreevne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.