Matematik

Intevaller

12. november 2013 af la12 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvad er intervallet til: 

X = 7?

Er det )∞;7) ?

Hvad med 4 < x ≤ 12 Er det )4;12) ?

Håber i kan hjælpe mig

Haster lidt... 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Intervallet, der kun indeholder det ene tal 7, er intervallet [7;7] = {7} .

Løsningsmængden til uligheden 4 < x ≤ 12  er intervallet ]4;12] .


Svar #2
12. november 2013 af la12 (Slettet)

Det forstår jeg ikke.

Uligheden: 7 ≥ x ≤ 7  er det samme som x = 7. Er det rigtigt? Så kan x være alle tal?


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man vil skrive uligheden som to uligheder:

x ≤ 7 ∧ x ≥ 7 ,

der jo er ækvivalent med x = 7 . Det eneste tal x, der er lig med 7, er tallet 7; ingen andre tal tilfredsstiller den ligning.


Svar #4
12. november 2013 af la12 (Slettet)

Ok. Nu forstår jeg det tak :)


Skriv et svar til: Intevaller

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.