Matematik

bestem fortegn når man ganger parenteser??

13. november 2013 af Mallingg (Slettet) - Niveau: C-niveau
hej.
jeg er lidt i tvivl angående fortegn når det handler om at gange ind i parenteser, og andet selfølgelig.

f. eks
(7*x+3*y)*(6*x-9*y)=
7*x*6*x (her vil jeg sætter minus fortegnet ind, men er ikke sikker. er der nogen der vil forklare hvad man skal kigge på/efter for at finde ud af det)?

vil ikke regne hele ligningen, når jeg kun skal have hjælp til fortegnet.

//Mallingg

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. november 2013 af hesch (Slettet)

Hvad mener du med, at "sætte minusfortegnet ind" ?

7x * (-9y) giver  -63xy.  

Så dette delresultat skal du bare skrive.

Du skal ikke "sætte noget ind".


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. november 2013 af hesch (Slettet)

Noget andet er, hvis du har et udtryk:

-a - b - c

så kan du sætte minus udenfor parantes:

-a - b - c = - ( a + b + c )


Svar #3
13. november 2013 af Mallingg (Slettet)

jeg ville løse den sådn her: bortset fra at fortegnene sikkert ikke er korekte..
(7*x+3*y)*(6*x-9*y)=7*x*6*x-7*x*9*y+3*y*6*x-3*y*9*y=7*6*x^2-(7*9+3*6)*x*y-3*9*y^2=42*x^2+81*x*y-27*y^2
(undskylder hvis noget af det ikkeer helt korekt, og kan ikke skrive hævet skrift, da jeg skriver fra mobil..)

Brugbart svar (0)

Svar #4
13. november 2013 af hesch (Slettet)

Leddet:

-(7*9+3*6)*x*y    ( = -7*9xy - 3*6xy ) er forkert

Det bliver da ikke   - 3*6xy


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. november 2013 af SuneChr

# 0

Man har
a + b - c + d - e - f    =
a + b + (- c) + d + (- e) + (- f)
og
- (b + c - d)  =
(- 1)·(b + c + (- d))  =
(- 1)·b + (- 1)·c + (- 1)·(- d)
og
( - )·( - )  =  ( + )
( + )·( - )  =  ( - )
 


Skriv et svar til: bestem fortegn når man ganger parenteser??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.