Matematik

andengradsligning

13. november 2013 af raaambo (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa har denne opgave for, som jeg har lidt svært ved.. håber nogle kan hjælpe mig! :-) Tak på forhånd:

Betragt andengradsligningen 2x2+ax-3=0, hvor a er en konstant. Vis, at anden­grads­lig­ningen har to løsninger uanset værdien af a.

Hjælp: Vis, at diskriminanten altid er > 0.


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. november 2013 af mathon

Beregn diskriminanten udtrykt ved a.


Brugbart svar (1)

Svar #2
13. november 2013 af mathon

     d = a2 - 4 • 2 • (-3) = a2 + 24 > 0


Svar #3
13. november 2013 af raaambo (Slettet)

Tusind tak, det var meget forståeligt!


Skriv et svar til: andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.