Kemi

Reaktionskinetik.

13. november 2013 af 1113 (Slettet)

Jeg har de her 3 opgaver, hvor jeg ikke ved hvordan jeg skal løse dem, håber i vil hjælpe.

1) Skitsér et plot, der viser, at reaktionen forløber med 1. ordens kinetik. Ved en skitse forstås 
et plot, hvor det tydeligt er markeret, hvad der afbildes mod hvad, hvor der er aksetitler på 
akserne, og hvor det er vist, hvordan den resulterende kurve ser ud. 

2) Opskriv hastighedsudtrykket og beregn hastighedskonstanten (husk enhed). 
 
 
 
 
 
3) Hvor lang tid vil der gå, inden der er under 1% tilbage af den oprindelige mængde C4H9Cl? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. november 2013 af 012343210

1) skitser den naturlig logeritme til koncentrationen som funktion af tiden. Den kan du lave linær regesion på og påvise at den tilnærmelsesvis er en 1 ordens reaktion

ln[A]=-k*t+ln[A0]

2) V=k*[A]

k findes ved at den er lig med hældningen på det du plotter i 1)

3) [A]=0,01*[A0]

ln(0,01*[A0])=-k*t+ln[A0]

ln(0,01*[A0])-ln[A0]=-k*t

-(ln(0,01*[A0])-ln[A0])/t=t -<udregn t


Skriv et svar til: Reaktionskinetik.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.