Fysik

Hydrogens linjespektrum

13. november 2013 af annette9000 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvordan finder jeg frekvensen af Halfa, når jeg får oplyst at bølgelængden er 656 nm?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. november 2013 af peter lind

Brug at f*λ = c    f frekvensen, λ bølgelængden, c lysets hastighed


Svar #2
13. november 2013 af annette9000 (Slettet)

Tak :-)

Vil det sige, at jeg skal omregne de 656 nm til meter: 656*10^ -9?

og tage lysets hastighed i vand: 225408000 m/s, og dermed

225408000/656*10^-9  =  3,44*10^14

Det lyder som et FOR stort tal.


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. november 2013 af peter lind

Hvorfor lysets hastighed i vand ?

Jeg har ikek regnet efter men frekvensen for lys er meget stor


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. november 2013 af Eksperimentalfysikeren

Bortset fra at lysets hastighed skal være i vakuum, og talværdien derfor ikke er korrekt, ser det rimeligt ud. Den frekvens, der danne grundlag for definitionen af lumen er 540 THz = 5,40·1014Hz. Det er ved denne frekvens øjet har størst følsomhed.


Skriv et svar til: Hydrogens linjespektrum

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.