Fysik

Fysik B

13. november 2013 af anonym1person (Slettet)

Har problemer med nogle af disse opgaver, jeg har lavet nogle af dem: 

Klodsen på tegningen glider ned ad et ru skråplan med konstant fart.

a) Fremstil en skitse der viser de kræfter, der virker på klodsen.
Den er lavet

b) Hvad er den samlede (resulterende) kraft på klodsen?
ved at den skal give 0 N, men hvordan kommer man frem til det. 

c) Beregn størrelsen af den kraft, der trækker nedad i skråplanets retning.

F1=m*g*sin(v)
F1=0, 300 kg *9,82 m/s2*sin(24)= 1,2 N

d) Bestem normalkraften

e) Bestem gnidningskraften

f) Bestem gnidningskoefficienten


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. november 2013 af peter lind

b) Den er ikke 0

d) Det er tyngdekraften projekteret ind på en retning, der står vinkelret på skråplanen

e og f er der ikke nok oplysninger til


Svar #2
13. november 2013 af anonym1person (Slettet)

det står bare oplyst i bogen. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

b) Klodsen bevæger sig med konstant fart. Dens acceleration er derfor 0, og derfor er den resulterende kraft 0.


Svar #4
13. november 2013 af anonym1person (Slettet)

okay, i skulle ikke tilfældigvis vide hvordan d, e, f skal regnes?. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

d) Normalkraften er modsat rettet og i størrelse lig med tyngdekraftentens projektion på skråplanets normalretning.

e) Gnidningskraften er modsat rettet og i størrelse lig med tyngekraftens projektion på skråplanet.

f) Gnidningskoefficienten er forholdet mellem gnidningskraftens og normalkraftens størrelser.


Svar #6
13. november 2013 af anonym1person (Slettet)

ja er jeg godt klar over, mere selve udregningen og formlen jeg søger :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

d) |Fnorm| = m·g·cos(v)

e) |Fgnid| = m·g·sin(v)

f) μ = |Fgnid| / |Fnorm| = m·g·sin(v) / (m·g·cos(v)) = tan(v)


Svar #8
13. november 2013 af anonym1person (Slettet)

Tak skal du have !!


Skriv et svar til: Fysik B

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.