Fysik

hjælp til fysik B

13. november 2013 af anonym1person (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har problemer med nogle af disse opgaver, jeg har lavet nogle af dem: 

Klodsen på tegningen glider ned ad et ru skråplan med konstant fart.

a) Fremstil en skitse der viser de kræfter, der virker på klodsen.
Den er lavet

b) Hvad er den samlede (resulterende) kraft på klodsen?
ved at den skal give 0 N, men hvordan kommer man frem til det. 

c) Beregn størrelsen af den kraft, der trækker nedad i skråplanets retning.

F1=m*g*sin(v)
F1=0, 300 kg *9,82 m/s2*sin(24)= 1,2 N

d) Bestem normalkraften

e) Bestem gnidningskraften

f) Bestem gnidningskoefficienten


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. november 2013 af peter lind

Den har du jo spurgt om før og fået svar på


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

b) Klodsen bevæger sig med konstant fart. Dens acceleration er derfor 0, og derfor er den resulterende kraft 0.


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. november 2013 af hesch (Slettet)

MIn opfattelse er, at "fart" er den absolutte værdi af hastigheden. "Hastighed" er retningsbestemt. Derfor er opgaveformuleringen noget tvetydig.


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det er jo oplyst, at der er tale om bevægelse på et skråplan, Der er derfor tale om en retlinet bevægelse, og man kan konkludere, at accelerationen er 0.

Men se i øvrigt den oprindelige tråd.


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. november 2013 af hesch (Slettet)

#4:  Ja, jeg forstår, men de gamle dyder, altså at skelne mellem fart og hastighed, ser jeg gerne bibeholdt.

Altså, når man kører en bil med 140km/t gennem et sving, holder gaspedalen lidt nede, kan man opretholde farten, men hastigheden ændrer sig jo i fysisk forstand. Derfor accelereres man gennem svinget.


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Ja, det er klart. Men her er der tale om en retlinet, 1-dimensional bevægelse.


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. november 2013 af hesch (Slettet)

#6: Det er rigtigt, men jeg taler her om ordvalget: fart/hastighed.


Skriv et svar til: hjælp til fysik B

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.