Matematik

LIGNINGER HJÆLP

13. november 2013 af nejjegerej (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Løs lignigerne: 

a) 4(3x-2)=5x+13

b)2x(3x-4)=2(3x''i anden'' + 8)

Please hjælp


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. november 2013 af Drunkmunky (Slettet)

For den første har du, at

4(3x-2)=5x+13 <=> 12x-8=5x+13 <=> 7x=21 <=> x=3

For den anden har du, at

2x(3x-4)=2(3x2+8) <=> 6x2-8x=6x2+16 <=> -8x=16 <=> x=-2


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. november 2013 af Miks9 (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Både a) og b) er forkerte. Se # 1.

I a) udregner du 12x - 5x forkert.

I b) ganger du ikke korrekt ind med 2 i parentesen på højre side.


Skriv et svar til: LIGNINGER HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.