Kemi

Kinetik

13. november 2013 af shafaifer (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg har i denne opgave bestemt k til 0.00636 1/M*s, 

og v ved betingelsen, at begge reaktanter har en konc. på 0.050 M2 til 1.6 • 10-5 M * s.

Nu noteres det, at aktiveringsenergien for reaktionen ved 25º er 55,1 kJ/mol, og at Fe2+-ioner katalyserer reaktionen til en aktiveringsenergi på 39,3 kJ/mol.

1) Ved fald i EA stiger eller fald k? k må ifg. Arrhenius' ligning falde. 

2) Beregn værdien af k efter tilsætning af katalysator.

Der bruges:

k = A·e-Ea/(RT)

0.00636 1/M*s = A * e-55100 J/mol / 8,314 J * mol/K * (273,15 + 25 K) 

A = 2.8196 * 107 

k = 2.8196 * 107 * e-39300 J/mol / 8.314 J * mol/k * (273,15 + 25 K)

k = 3,67064 * 10-7

Er resultaterne OK (se bort fra manglende enheder)?

Vedhæftet fil: Tilstud..PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. november 2013 af kuerten15

1) Forkert. Hvis aktiveringsenergien stiger, så falder k.

2) Ser fornuftigt ud.


Skriv et svar til: Kinetik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.