Matematik

bestem ligningen for et plan

14. november 2013 af lenski-xD (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har brug for hjælp.

Jeg har punkterne: 0,3,8 og 10,3,8 og 10,10,3 og 0,10,3

Jeg har fundet paramterfremstillingen, men hvordan finger jeg ligningen til planet?

mvh. Lena


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. november 2013 af mathon

Det vektorielle produket mellem to i planen liggende ikke parallelle vektorer
er en normalvektor n = [a,b,c] til planen.

med et planfikspunkt Po(xo,yo,zo) og et vilkårligt punkt P(x,y,z) i planen
har du planens ligning
                                         α:  nPoP = 0

                                   [a,b,c] • [x-xo,y-yo,z-zo] = 0

                                   ax + by +cz + (-axo - byo -czo) = 0

                                   ax + by +cz + d = 0
 


Svar #2
14. november 2013 af lenski-xD (Slettet)

Tak for hurtigt savr.

Har vedhæftet følgende jeg har udregnet.  (se billede)

Er det så korrekt forstået? :)

Vedhæftet fil:foto.JPG

Svar #3
15. november 2013 af lenski-xD (Slettet)

:-/ ?


Skriv et svar til: bestem ligningen for et plan

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.