Matematik

differnetialregning

14. november 2013 af stinna00 (Slettet)

Hej, er der nogle søde kloge mennesker, som ved hvordan man løser sådan en opgav her, og som kunne tænke sig at hjælpe mig? :)

opgave:

En funktion f er bestemt ved f(x)=2x3+x2+4x-3.

vis, at tangenten i punktet (0,f(0)) er parallel med linjen m, der har ligningen 1x-y+2=0


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Vis at f '(0) er lig med hældningskoefficienten for den angivne linie m .


Svar #2
14. november 2013 af stinna00 (Slettet)

hvad mener du med det?? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Tangenten til grafen for f(x) i punktet (0 , f(0)) har hældningskoefficienten f '(0) . Tangenten skal være parallel med linien m, så tangentens hældningskoefficient skal være lig med hældningskoefficienten for linien m.


Svar #4
14. november 2013 af stinna00 (Slettet)

hvordan finder jeg ud af hvad hædningskoefficienterne er? :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det gør man ved at differentiere funktionen f(x) og indsætte x = 0 i forskriften for den afledede funktion f '(x) .


Svar #6
14. november 2013 af stinna00 (Slettet)

Er hældningskoefficienten af funktionen f:

fm(0) = 2*0^(3)+0^(2)+4*0-3 = -3

hvis den er, hvordan passer det så sammen med hældningen for linjen m?


Svar #7
14. november 2013 af stinna00 (Slettet)

hov nej den aflede funktion..

er det så sådan her:

fm(0)=6*0^(2)+2*0+4  =4

:)


Brugbart svar (0)

Svar #8
14. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#7

Start med at differentiere f(x) og indsæt så x = 0 i forskriften for f '(x) .

Ja, det ser rigtigt ud.

Man skriver f '(x), ikke fm(x) .


Svar #9
14. november 2013 af stinna00 (Slettet)

vi skriver fm(x) i vores mattematikprograf, fordi det lille mærke ellers vil forsvinde ved udskrift ;)

men jeg forstår stadig ikke hvad 4 har med med linjen m at gøre .. ? :)


Brugbart svar (0)

Svar #10
14. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#9

Du har beregnet, at tangenten til grafen for funktionen f(x) i punktet (0 , f(0)) har hældningskoefficienten 4. Sammenlign den med hældningskoefficienten for den opgivne linie m.


Svar #11
14. november 2013 af stinna00 (Slettet)

men den opgiven linjes a=1, hvor er sammenhængen?


Brugbart svar (0)

Svar #12
14. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#11

Hvis du har skrevet forskriften for funktionen f(x) og linien m's ligning korrekt i #0, ser man, at tangenten i punktet (0 , f(0)) ikke er parallel med linien m.


Svar #13
14. november 2013 af stinna00 (Slettet)

Du er et geni, der var en stavefejl ;) hældningen i linjen m er 4.

tusind tusind tak for hjælpen :D


Skriv et svar til: differnetialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.