Matematik

Beregning af højden i en trekant

14. november 2013 af Sofie5183 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Heej :)

Jeg er i gang med denne opgave om trekanter, men ved ikke hvordan man decideret beregner højden på en trekant.. Har fundet svaret ved at tegne mig frem til det, men hvordan beregner man egentlig højden i en trekant? Er ved d'eren 

På forhånd tak!

Opgave 5 I en retvinklet trekant ABC kendes i hvert af følgende tilfælde to sider.

Beregn den tredje. 


a) a= 5 og b= 7

b) a= 6,5 og c= 13

c) b= 3 og c= 8

d) Beregn i hvert af ovenstående tilfælde højden hC 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Benyt Pythagoras

a2 + b2 = c2

hvor c her betegner hypotenusen. I hvert tilfælde isoleres den ukendte side.

d) Benyt, at i en retvinklet trekant gælder der

c·hc = a·b ,

hvor c er hypotenusen, og hc er højden på hypotenusen.


Svar #2
14. november 2013 af Sofie5183 (Slettet)

Selvfølgelig, tusind tak for hjælpen! :)


Skriv et svar til: Beregning af højden i en trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.