Matematik

hjælp til differention

14. november 2013 af cecilied34 (Slettet) - Niveau: B-niveau

g(x) = 3x4 · e4x

g'(x) = 12x3 · e4x + 3x4 · 4e4x

Kan man gøre mere her?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. november 2013 af peter lind

Du kan sætte 12*e4x ud foran en parentes


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. november 2013 af Drunkmunky (Slettet)

Se #1


Svar #3
14. november 2013 af cecilied34 (Slettet)

g'(x) = 12e4x(12x3 + 3x4) sådan her?

Og er det bedre at gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. november 2013 af SuneChr

# 0
Nul-reglen kan med fordel benyttes her:
g '(x)  =  12·x3·(x + 1)·e4x


Svar #5
14. november 2013 af cecilied34 (Slettet)

Hvordan skal jeg benytte nulreglen? I forhold til, at jeg bare skal differentiere?

Og jeg kan ikke lige gennemskue hvordan man udleder, at man kan faktorisere her?


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Hvis man skal løse ligningen g'(x) = 0 , hvilket indgår i en monotoniundersøgelse for funktionen g(x), kan man direkte af faktoriseringen i #4 og benyttelse af nulreglen aflæse nulpunkterne.


Svar #7
14. november 2013 af cecilied34 (Slettet)

Jeg var slet ikke klar over, at man kunne anvende det når man bare skulle differentiere et udtryk? Er det sådan man generelt bør gøre?

Hvordan udleder I, hvad for noget der kan sættes uden for parentes?

I g'(x) = 12x3 · e4x + 3x4 · 4e4x


Brugbart svar (0)

Svar #8
14. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#7

Det er da noget, man kan se uden videre, at det andet led er lig med det første led ganget med x.

g '(x) = 12x3·e4x + 12x4·e4x = 12x3·e4x·(1+x)


Svar #9
14. november 2013 af cecilied34 (Slettet)

Jeg kan godt se, at 12x3 · e4x + 3x4 · 4e4x = 12x3 · e4x + 12x3 · e4x men ikke at,

12x3 · e4x + 12x3 · e4x = 12x3 · e4x · (1 + x). Hvis jeg ganger ind i parentesen får jeg

12x3 · e4x + 12x3 · e4x · x ?


Svar #10
14. november 2013 af cecilied34 (Slettet)

Arh, nu kan jeg se det

Tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #11
14. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#9

Det er jo heller ikke rigtigt, det du skriver der.

12x3 · e4x + 3x4 · 4e4x er ikke lig med 12x3 · e4x + 12x3 · e4x , som du påstår.


Svar #12
14. november 2013 af cecilied34 (Slettet)

Nej, det var også det jeg lige så. Derfor #10 :)


Skriv et svar til: hjælp til differention

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.