Matematik

diffligning

14. november 2013 af cecilied34 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej SP.

Er der nogen der kan forklare mig hvordan man løser y' = 5x-2 ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Man finder en stamfunktion til 5x-2

y = ∫ 5x-2 dx


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. november 2013 af mathon

      y = -5x-1 + k


Svar #3
14. november 2013 af cecilied34 (Slettet)

Og ved i hvordan man tjekker om det er en løsning?


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Ved at differentiere tilbage igen. Man undersøger, om en funktion er løsning til en differenitallining ved at indsætte den i differentialligningen og kontrollere, at differentialligningen er tilfredsstillet af funktionen.


Svar #5
14. november 2013 af cecilied34 (Slettet)

Okay, tak skal i have


Skriv et svar til: diffligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.